Interview met 'Indebuurtveenendaal'

Gepubliceerd op 2 maart 2021 om 23:12

 

Zachte voorjaarstinten kleuren de etalage van Hill Fashion in de Veenendaalse winkelpassage De Corridor. Het is het visitekaartje van de webshop van Henriëtte Verhoef.

Het is stil in het overdekte winkelcentrum. Je kunt de stappen van voorbijgangers horen. Ook de beige, halfhoge cowboylaarzen van Henriëtte. Ze trekt nét de deur van schoenenwinkel Manfield achter zich dicht, de zaak waar ze naast haar webshop werkt.

Ambitie

Sinds een half jaar is haar webshop live, in december volgde de etalage in de passage. “Ik werk al twintig jaar in de modebranche, maar ik heb altijd de ambitie gehad om een eigen zaak te beginnen”, vertelt ze. Dat was alleen lastig te combineren met de komst van haar eerste kindje, een dochter.

Na een dochter wordt haar zoon geboren en heeft ze haar handen vol aan het moederschap. Dat is tegenwoordig anders: haar kinderen zijn uit de luiers. Een webshop is prima te combineren met haar gezin. “Sterker nog: mijn webshop is een familieding geworden”, zegt Henriëtte met een lach.

Collectie

Haar dochter staat vaak model voor de kleding op haar webshop. “Mijn man, dochter en ik zijn weleens met twee auto’s richting Zeeland gereden om daar de nieuwe collectie te fotograferen”, blikt ze terug. “Mijn zoon brengt soms bestellingen rond. We doen het echt samen.”

Dat maakt haar webshop naar eigen zeggen een tikkeltje anders dan andere. “Je leert de gezichten achter de site kennen. Het is heel persoonlijk, ondanks dat het digitaal is.” Die persoonlijke benadering levert naast leuke anekdotes ook verbazing op. “Mensen verwachten niet dat ik het gezicht ben achter de webshop, omdat ik ook model sta voor de kleding. Dan zie je ze denken: hé, is dat niet…??

Puzzelstukje

Haar ogen stralen. Henriëtte geniet van haar werk. “Sommigen hebben een eigen stijl, anderen hebben minder gevoel voor mode. Ik vind het fijn om te helpen. Dat hoeft niet altijd een compleet nieuwe garderobe te zijn. Juist niet”, meent ze. “Met een klein detail, zoals een riem, kun je alweer nieuwe combinaties maken. Het is soms net dat ontbrekende puzzelstukje.”

Ze geeft ook kleding mee op zicht. “Shoppen via een site kan lastig zijn. Ik zet de maatvoering bij de kledingstukken, maar je kunt twijfelen. Dan kom ik meerdere maten van een item brengen en kunnen klanten het op hun gemak thuis passen. Dan rekenen ze daarna maar af, of brengen ze het terug. Daarin ben ik flexibel, dat waarderen mensen.”

Comfort

Flexibel is ook de mode. Dat ervaart Henriëtte als geen ander. “Ik droeg het liefst rokken en jurken, maar dat is tegenwoordig wel anders. Ik draag steeds vaker broeken, soms moet je uit je comfortzone stappen.” Of comfort omarmen: “Loungekleding was nog nooit zo populair. Wie had dat gedacht?!”

Kortingscode

Henriette heeft een kortingscode, zodat je kennis kunt maken met haar webshop. Met de code INDEBUURT (Let op: hoofdletters) krijg je 15% korting op je gehele aankoop! De kortingscode is geldig tot en met 31 maart.